miranda-hoogland-season4season

Miranda Hoogland

Ik ben geboren in Hilversum op 26 juni 1971. Het creatief bezig zijn is me met de geboorte al meegegeven. Het zit gewoon in mijn DNA…..Mijn vader (bloemist-hovenier) en mijn moeder (bloemiste) hebben samen een tuincentrum/bloemisterij/hoveniersbedrijf gehad, waarbij zij het hoveniersbedrijf overgedaan hebben aan mijn broer Sander, waarbij wij samen een goede aanvulling hebben op elkaars expertise.

Gaande weg door de jaren heen werd mijn aandacht het meest getrokken naar de bloemisterij, hoewel alles wat met de tuin te maken heeft ook een interessante aantrekkingskracht heeft op mij en waarbij ik mij ook voor heb laten scholen. Ik vind het meest interessante aan de tuin dat er zoveel fases zitten in de seizoenen, en daar ook zoveel van gebruikt kan worden zodat de materialen nog meer tot zijn recht komen.

De seizoenen vind ik het mooiste van onze natuur en werk daardoor veel met seizoensgebonden materialen en uitstralingen.

De lente heeft mijn persoonlijke voorkeur, omdat er dan weer geheel nieuw leven in de planten en bloemen komt en die reis volgen is prachtig. Nadat ik de opleiding MMO in Alkmaar had afgerond ben ik begonnen aan de opleiding tot bloemist. Ik heb deze opleiding afgerond tot het maken van groot bloemwerk. (toen nog BB – ZB en GB). Tegenwoordig heet deze opleiding "bloem en design".

Na het stage lopen en werken bij diverse bloemisten/tuincentra, ben ik uiteindelijk voor mezelf begonnen. In die tijd was de concurrentie lastig, vandaar dat ik heb moeten besluiten de winkel te sluiten.

Uiteindelijk ben ik bij DEEN Supermarkten terecht gekomen en werkte hier als afdelingschef bloemen en planten, 16 jaar lang ben ik daar werkzaam geweest totdat DEEN besloot de winkels te verkopen. Hierdoor ben ik getriggerd om meer werk te maken van mijn eigen
onderneming. In die tijd had ik mijn bedrijf Season4Season genoemd, maar nu ik wat meer aandacht ging besteden aan Season4Season en de diensten wat meer ging specialiseren merkte ik dat men door de naam niet echt kon zien wat voor dienst ik verleen met mijn bedrijf. In de periode dat deze naam ontstond had ik ook nog meerdere diensten op mijn lijstje staan die seizoensgebonden waren maar nu richt ik me voornamelijk op het persoonlijke bloemwerk namelijk de rouw- en trouwarrangementen.

Door mijn meer gespecialiseerde dienstverlening (rouw- en trouwarrangementen) en mijn wens om persoonlijk contact te hebben met mijn klanten, maar ook mijn voorkeur voor het maken van persoonlijk bloemwerk, was in combinatie met de herkenbaarheid de naam “Bloemstylist Miranda” gauw gekozen als waardige opvolger van “Season4Season”.

Trouwarrangementen
rouwarrangementen op maat

Ik vind het een hele mooie uitdaging van niets iets te kunnen maken.

Ik ben daarom ook steeds opzoek naar dingen die in de natuur voor handen zijn en gebruik deze graag als aanvulling op mijn werkstukken naast dat ook persoonlijke items of voorkeuren daarin voor kunnen komen.

Naast mijn freelance werkzaamheden maak ik alle opdrachten in opdrachtbasis. Hierdoor ben ik in staat tijd te nemen voor de voorgesprekken, maar ook er een belevingsvol persoonlijke uitwerking van maken.

Mijn werkzaamheden richten zich voornamelijk op het maken van rouw- en trouw arrangementen in de breedste zin van het woord. Ik ga graag vrijblijvend het gesprek met je aan om te kijken of ik wat voor je/jullie kan betekenen.

icon-bloemen-2

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Graag nodig ik je uit om een kijkje te nemen achter deze "voordeur" om je te verbazen over de mogelijkheden, uiteraard kan ik je ook persoonlijk informeren over de mogelijkheden die er zijn van het jou wensen op bloemen en planten gebied.

Alle arrangementen worden op maat gemaakt, de mogelijkheden zijn legio. Prijzen zijn dan ook altijd in overleg en worden gekoppeld aan jouw wensen, grootte, seizoen en budget.

MIRANDA IN DE MEDIA

scheidingslijn
Bedrijf in Beeld krant artikel season4season